lördag 3 mars 2007

En svettig kväll i lektionssalen

Bloggen uppdateras ! Luiz Carlos Gomes, vår värd och ordföranden för Instituto Jorge Baptista tittar roat på.


Jenny berättar om valresultatet för PT-folket.


Andreas berättar om hur svenska socialdemokratiska ARBETAREpartiet är organiserat. Att påpeka att vi är ett arbetareparti är viktigt, för socialdemokraterna här är inte det samma som hos oss.



Marie-Louise berättare om svenska konstitutionella systemet.




Pelle talar om sitt expertområde - kommunerna.


Carin berättar om hur en svensk socialdemokratisk valkampanj går till.


Lasse i morse när han berättar om Sverige för de nya studenterna på Instituto Jorge Baptista.



Lördag

Det blev en sen kväll i går med. Vi höll föredrag om Sverige, socialdemorkaterna och valet för ett gäng frågvisa och debattsugna politiker och fackligt aktiva. Var cirka ett 40-tal. En av reaktionerna var: hur kunde svenskarna som är ett utbildat folk rösta bort socialdemokraterna som gjort så mycket, och byta till en regeringen som vill sälja ut sjukhus, företag, bostäder och försvaga fackföreningsrörelsen. Inte lätt att förklara… Det är ju ett mysterium för oss också ;-)

Vi kom tillbaka vid hotellet efter 23.00. Två av oss avstod då från att äta middag för att få sova. I morse var det dags igen att bege sig till Instituto Jorge Baptista, för att medverka på kursen för offentliganställda som institutet driver i samarbete med Palmecentret.

I kväll lämnar vi Sao Paulo för att bege oss till Rio de Janeiro. Programmet inte helt spikat än, men det gör inget om det i alla fall blir en dag ledigt…

I dag blir en annan het dag, säkert över 30 grader.



Simultantolkarna. Vi pratar engelska och de översätter till portugiska. Det är därför publiken sitter med hörlurar.

Inga kommentarer: