tisdag 6 mars 2007

Möten - också med Jesus


Andreas möter Jesus i Rio. Kristus och katolska kyrkan är ett viktigt inslag om politiken ska få genomslag i Brasilien. Därför samarbetar PT i flera kommuner, bland annat i Jandira, som vi besökte häromdan, med katolska kyrkan. På seminariet härom kvällen fick vi frågan vad det har för påverkan på politiken att över 80 procent av befolkningen i Sverige är protestanter. Och svaret blev: Inte mycket. Vi lever i olika världar i flera avseenden.

Brasilien dag 6?
Mellan besöken och seminarierna hinner flera landstings- och kommunalpolitiska frågor avhandlas, liksom regionfrågor, partimötesfrågor och samarbetete mellan kommun och landsting. Till exempel, varför ska det vara så svårt att få ett bra samarbete mellan kommun och landsting om ungdomars psykiska hälsa, och ska Västmanland och Örebro tillsammans lobba för att Örebro ska ha läkarutbildning? Eller försvagas då samarbetet med Uppsala? Vilken region vill vi tillhöra? SAMMA! Om vi som är här får bestämma.
Och så en annat viktigt diskussionsämne: ska man sjunga på partimöten eller ska man inte? Skapar det gemenskap eller sektkänsla som utestänger? Meningarna skiljer sig över länsgränserna och vi konstaterar att vi har mycket gemensamt oavsett sång eller inte.

Andreas sliter med att få till ett sammanträffande med PT i Rio, tanken är att utbytet nämligen ska utvidgas till att även omfatta partivännerna i den här staden. En första träff hölls vid förra resan i våras. Förhoppningsvis blir det en träff igen i morgon.

Inga kommentarer: